Maatwerk

Geen enkele organisatie is hetzelfde, en dat geldt natuurlijk ook voor haar content en haar publicatie- en communicatie behoeftes. Een one-size-fits-all oplossing zal daarom nooit zo goed passen als een op maat gemaakt systeem.

Om redenen zoals uiteengezet in de vorige hoofdstukken is Toutatis Software ijzersterk als het gaat om het ontwikkelen van maatwerk, en wel op zo’n manier dat het opgeleverde maatwerk niet alleen precies “doet wat het moet doen” maar ook een zeer hoge kwaliteit heeft als het gaat om performance, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Zaken die bij maatwerk nogal eens uit het oog verloren worden, helemaal onder druk van een strakke deadline.

Ontwikkeling van maatwerk met behulp van Toutatis Software kan worden uitgevoerd door derden, maar kan ook worden uitgevoerd door Toutatis zelf, dat zodoende garant staat voor de kwaliteit van het afgeleverde werk, ook wanneer (deel)werkzaamheden door Toutatis worden uitbesteed aan externe programmeurs. Zoals u in de prijslijst zult zien is het tarief van een Toutatis Software Programmeur misschien hoger dan dat u gewend bent te betalen aan uw webontwikkelaar. Bedenk daarbij echter wel dat ontwikkeltijden met Toutatis Software in de regel drastisch korter zijn dan met andere systemen zoals ASP en PHP, waardoor u uiteindelijk waarschijnlijk toch minder betaalt, maar wel een veel hogere kwaliteit krijgt geleverd.

Toutatis heeft de afgelopen jaren een aantal maatwerk zoeksystemen opgeleverd die uniek zijn in Nederland en zelfs in de wereld, en daardoor ook de nodige aandacht van de pers hebben getrokken. Voor het Gemeentearchief Amsterdam heeft Toutatis in 2004 een systeem ontwikkeld om het publiek via haar website en via zoekmachines diep in haar databases te laten graven, op een manier die een absolute primeur was op het Web en tot op de dag van vandaag nog steeds is. In alle Nederlandse kranten werd uitgebreid aandacht besteed aan dit nieuwe zoeksysteem, en de Automatiseringsgids — het meest gelezen vakblad voor Informatici — wijdde er een artikel op haar voorpagina aan:

Voorpagina Automatiseringsgids 26 november 2004